tattoo conventie ''International TattooFest 2024"

Iasi - Roemenië

Op 15 tot en met 17 maart vond de internationale tattoo conventie in Iasi, Roemenië plaats. het decor voor een onvergetelijk avontuur voor de dames van Ink United. Met Renée en Kaja aan boord vertrokken ze op 12 maart richting deze ongewone bestemming, klaar om nieuwe ervaringen op te doen en hun kunst te delen.

Op de luchthaven van Eindhoven, waar ze genoten van een heerlijke lunch met loaded fries kwamen ze tot hun verrassing erachter dat Kaja’s klant Liam ook in hetzelfde vliegtuig zat. Eenmaal aangekomen in Iasi werden ze begroet door regenachtig weer en wat gedoe met de huurauto, maar al snel vonden ze hun weg naar een prachtig appartement met een adembenemend uitzicht over de stad.

De volgende dag verkenden ze de stad, bezochten ze het cultuur museum waar ze een rare clown tegen het lijf liepen en de geschiedenis en cultuur bewonderd hadden. En gingen ze winkelen in een enorm overdekt winkelcentrum. De dag erop waren de kerken en oude gebouwen aan de beurt. Waar heel wat moois te zien was en waar ze weer inspiratie op hebben gedaan voor hun eigen kunstwerken. ‘s Avonds sloten ze zich aan bij een bar waar alle artiesten van de conventie uitgenodigd waren voor een drankje, waar ze verrassend genoeg een Nederlands sprekend stel ontmoetten en een gezellige avond hadden. De eigenaar van de conventie haalde ook palinka tevoorschijn. Een zelf gestookte drank die zijn vader gemaakt had. Heftig spul maar ook heel lekker.

Op de eerste dag van de conventie, waar Kaja als eerste Nederlandse artiest ooit Nederland mocht vertegenwoordigen, begon de dag al vroeg en veelbelovend met een lokaal ontbijt en een shotje palinka. Hun toegewezen ruimte in de hal was net als voor alle andere artiesten erg klein maar ze hebben er een mooie stand van gemaakt. Hun stand bevond zich vlakbij de ingang en zat gezellig naast Patrycja en Vivian, twee artiesten die ze al vaker op conventies waren tegengekomen.

Die dag stonden er twee projecten op de planning voor Kaja: een slang gekruist met de alien uit de film ‘Alien’, voor Liam, en een paar perziken voor Renée. Helaas was de conventie niet druk bezocht. Volgens de organisatie was dit gezien de meeste mensen nog moesten werken. 

Kaja en patrycja deden beiden mee aan de competitie, maar werden onterecht gediskwalificeerd met als reden dat ze hun werk in twee categorieën hadden ingeschreven. Iets wat ze bij het inschrijven nagevraagd hadden aan de organisatie en hun ze vertelde dat dit geen enkel probleem was. Dit mag namelijk vaker op conventies omdat sommige stukken in meerdere categorieën kunnen vallen. Echter vonden ze dit tijdens de competitie ineens wel een probleem. Ondanks de tegenslagen in de competitie, genoten ze van de sfeer en het gezelschap van hun collega-artiesten.

Op de tweede dag van de conventie ging Kaja verder met het rugstuk van Crista. De tegenvallende opkomst was deze dag weer goed te merken. Veel stands kwamen leeg te staan omdat artiesten van verveling al naar huis gingen. Als ze van verder weg komen moeten ze het op een conventie vooral hebben van walk-in’s. Die waren hier ver te zoeken. 

Op de derde dag van de conventie bleven veel stands leeg, maar dat weerhield ze er niet van om door te gaan. Kaja kreeg de kans om een oude tattoo op te knappen van Julieen, een andere aanwezige artiest op de conventi.

Hoewel de conventie niet voldeed aan hun verwachtingen, maakten ze toch het beste van de situatie. Ze genoten van het gezelschap van de andere artiesten, waarbij ze veel leuke nieuwe connecties maakten, prints uitwisselden en plannen maakten voor toekomstige guest spots. Om het weekend op een positieve noot af te sluiten, gingen ze met al deze geweldige mensen nog een drankje doen.

Op de laatste dag van hun avontuur bezochten ze de botanische tuin, waar ze zich vermaakten met de grappige namen van de rozenstruiken en genoten van een heerlijke wandeling. Ondanks enkele tegenvallers was de reis naar Roemenië een mix van ervaringen, met heerlijk eten en waardevolle connecties die het tot een geslaagde week maakten. Hoewel ze waarschijnlijk niet terug zullen keren naar deze conventie, kijken ze terug op een avontuur dat hen altijd bij zal blijven.

Winkelwagen0
Er zijn geen producten
Verder winkelen
0
Naam
E-mail
Telefoonnummer