Essentiële Nazorgtips voor Je Nieuwe Tattoo

Zo Behoud Je de Beste Kwaliteit

Een nieuwe tattoo is niet alleen een kunstwerk op je huid, maar ook een wond die de juiste zorg en aandacht nodig heeft om perfect te genezen. De nazorg van je tattoo is net zo belangrijk als het zetten ervan. Hoewel de uiterlijke genezing vaak binnen enkele dagen zichtbaar is, duurt het ongeveer zes weken voordat een tattoo intern volledig genezen is. Hieronder volgen gedetailleerde nazorginstructies die je helpen om jouw nieuwe inkt in topconditie te houden.

Volg de Instructies van je Tattoo-artiest

Elke tattoo-artiest heeft door de jaren heen ervaring opgebouwd met specifieke nazorgmethoden die het beste werken voor hun artistieke stijl. Na het zetten van je tattoo zal je artiest je gedetailleerde nazorginstructies geven die specifiek zijn voor jouw ontwerp. Het is cruciaal dat je deze instructies nauwgezet volgt om optimale genezing te garanderen.

Algemene Nazorgregels

 • Kleding en Accessoires:
  Vermijd het dragen van strakke of synthetische kleding over je nieuwe tattoo voor ten minste drie weken. Dit voorkomt irritatie en zorgt dat je tattoo ongestoord kan ademen en genezen. Ook sieraden die over de tattoo kunnen schuren, moeten vermeden worden. Deze kunnen namelijk ook vuil en bacteriën met zich mee dragen. 

 • Bescherming tegen Externe Factoren:
  Wees voorzichtig met huisdieren, vuil werk en nieuwsgierige mensen. Je nieuwe tattoo is een open wond en blootstelling aan bacteriën kan leiden tot infecties.

 • Water en Zonlicht:
  Zwemmen, zonnebaden, gebruik van zonnebanken of sauna’s wordt afgeraden voor minimaal twee tot drie weken. Langere periodes zijn nog beter voor het genezingsproces. Als je na deze periode toch blootgesteld wordt aan de zon, bescherm je tattoo dan met een zonnebrandcrème die door je artiest wordt aanbevolen en speciaal voor nieuwe tatoeages geschikt is. 
  Dit is bijvoorbeeld een hele goede KLIK HIER

 • Douche en Bad:
  Douchen is toegestaan, maar vermijd langdurige blootstelling aan water. Baden, waarbij de tattoo langdurig wordt geweekt, moet worden vermeden tot de tattoo volledig is genezen.

Het Vervelproces

Na een paar dagen zal je tattoo beginnen te vervellen, wat een normaal onderdeel van het genezingsproces is. Het is belangrijk om niet aan de velletjes te trekken of te pulken. Hierdoor kan inkt verloren gaan of wondjes worden veroorzaakt en kan de tattoo lelijk genezen.

Binnen een aantal dagen na het zetten, zal de huid wat droger worden en kan deze strakker aanvoelen.

Hier zie je het vervellingsproces in volle glorie

Na een aantal dagen zullen de velletjes minder worden.

Wanneer je tattoo klaar is met vervellen is je huid weer glad, je kunt ook haartjes weer terug zien komen.

Interne Genezing

Hoewel je tattoo er aan de buitenkant genezen uit kan zien, is het genezingsproces van binnen nog in volle gang. Zelfs als het vervellen is gestopt, is het belangrijk om de nazorginstructies te blijven volgen tot minimaal zes weken na het zetten van de tattoo.

Veel artiesten en studios zullen je een informatieve flyer of document meegeven waarop alle nazorginstructies nog eens duidelijk beschreven staan. Zorg ervoor dat je deze goed doorleest en bewaart voor latere referentie.

Langdurige Verzorging van je Tattoo:
Behoud de Kleur en Levendigheid

Zelfs nadat je tattoo volledig is genezen, is het belangrijk om de verzorging voort te zetten om de kleur en helderheid van het ontwerp te behouden. Net zoals je een natuurstenen vloer zou oliën om het materiaal te beschermen en de schoonheid te behouden, moet ook je huid goed gevoed blijven om de tattoo levendig te houden. Regelmatig hydrateren van het getatoeëerde gebied is cruciaal; gebruik hiervoor een vocht inbrengende crème die zacht is voor de huid en vrij van harde chemicaliën. Daarnaast helpt het dragen van een zonnebrandcrème met hoge SPF om je tattoo te beschermen tegen de verblekende effecten van de zon. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je tattoo er jarenlang fris en helder uit blijft zien. Er zijn hier ook speciale producten voor te koop. 

Conclusie

De juiste nazorg is essentieel voor de levensduur en schoonheid van je nieuwe tattoo. Door de aanbevelingen van je tattoo-artiest op te volgen en deze algemene nazorgtips in acht te nemen, zorg je ervoor dat je tattoo mooi en gezond blijft. Onthoud dat een goed verzorgde tattoo niet alleen beter geneest, maar ook langer zijn pracht behoudt.

Inhoudsopgave

Winkelwagen0
Er zijn geen producten
Verder winkelen
0
Naam
E-mail
Telefoonnummer