Geboortebloemen

Geboortebloemen als Tattoo Design

De trend van geboortebloemen als tattoo design heeft de laatste jaren een hoge vlucht genomen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een bloem of boeketje, op hun huid te laten vereeuwigen. Maar is er echt zoiets als een officiële geboortebloem? Een diepe duik in de wereld van deze bloementattoos onthult een verrassend feit: de ‘officiële’ geboortebloemen zijn niet zo officieel als je misschien zou denken.

De Mythe van de Geboortebloem

Hoewel het idee van een specifieke bloem voor elke geboortemaand romantisch en betekenisvol kan lijken, is er eigenlijk geen universele consensus over welke bloemen deze eer toekomt. Verschillende websites en blogs hebben lijsten gecreëerd, maar deze lijsten variëren aanzienlijk. Wat op de ene site wordt genoemd als de bloem voor een maand, kan op een andere site compleet anders zijn. Dit gebrek aan consistentie toont aan dat het concept van geboortebloemen meer een creatieve interpretatie is dan een vastgestelde regel. Maar wat nu ?

Jij Kiest de Betekenis

Dit brengt ons bij een belangrijk punt: de keuzevrijheid in de betekenis van jouw tattoo. Als de geboortebloemen niet vastliggen, waarom zou je dan niet een bloem kiezen die persoonlijke betekenis heeft voor jou of de persoon die je wilt eren ? Misschien is er een bloem die speciale herinneringen oproept, of een die jij of de ander gewoonweg prachtig vindt. Jouw tattoo is een uitdrukking van jezelf, en de bloem die je kiest, moet resoneren met wie je bent of wat je wilt vertegenwoordigen.

Advies voor Bloementattoos

Persoonlijke Voorkeur: Kies een bloem die je echt aanspreekt, ongeacht of het de ‘officiële’ bloem van je geboortemaand is of niet. Je tattoo zal veel betekenisvoller zijn als het iets vertegenwoordigt waar je echt van houdt of wat belangrijk voor je is.

Betekenisvolle Symboliek: Overweeg bloemen die een bepaalde betekenis dragen die je wilt vastleggen. Bijvoorbeeld, rozen staan vaak voor liefde en passie, terwijl lelies zuiverheid en vernieuwing kunnen symboliseren.

Overleg met de Artiest: Bespreek je ideeën met je tattoo artiest. Zij kunnen je adviseren over welke bloemen goed werken als tattoo en hoe je je ideeën het beste kunt vertalen naar een prachtig ontwerp. Zo zijn sommige bloemen zoals bijvoorbeeld een chrysant met zijn vele blaadjes, niet geschikt om als kleine fineline tattoo te zetten. Deze zullen overtijd niet mooi kunnen verouderen.

Volgorde van bloemen: Wees niet bang om te spelen met de volgorde. Zo zou je bijvoorbeeld de bloem die de oudste persoon symboliseert bovenaan het boeket kunnen zetten. Of Laat je de artiest beslissen welke volgorde voor het mooiste esthetische geheel zorgt?

overwegingen voor duurzaamheid

Fine-line tattoos, hoewel prachtig, kunnen gevoeliger zijn voor vervaging en oneffenheden dan tatoeages met dikkere lijnen. Dit heeft te maken met de hoeveelheid pigment die in de huid wordt aangebracht. Naarmate de jaren verstrijken, kan je lichaam dit pigment afbreken en enigszins verplaatsen. De wetenschappelijke verklaring hiervoor is dat je lichaam de net geplaatste inkt omkapseld. Door de jaren heen worden deze kapsels afgebroken, waardoor je lichaam het proces opnieuw moet uitvoeren. Het kan echter voorkomen dat sommige stukjes pigment worden afgevoerd en andere stukjes niet in hetzelfde kapsel terechtkomen. Hierdoor kan je tattoo vager of waziger worden. Daarnaast kan je tattoo ook dikker worden (uitlopen) tijdens het genezingsproces, vooral als deze is gezet op plekken die veel bewegen of onderhevig zijn aan wrijving. Bewegelijke plekken zoals het randje van je pols of je vingers zijn hier gevoelig voor. Gebieden die veel wrijving ondervinden, zoals je voeten of de plek onder je bh-bandje op je ribben, zijn ook risicovol. Bespreek met je tattoo-artiest de duurzaamheid van verschillende formaten en locaties om ervoor te zorgen dat je tattoo de tijd doorstaat. Sommige bloemen zijn hierdoor niet haalbaar om klein in je tattoo te verwerken. Denk hierbij aan bloemen met kleine details of heel veel bloemblaadjes. 

Conclusie

De wereld van geboortebloemen als tattoo design is fascinerend en biedt veel ruimte voor persoonlijke expressie. Laat je niet beperken door willekeurig vastgestelde regels en kies een bloem die echt iets voor jou betekent. Jouw tattoo is een stukje van jouw verhaal, maak het dus persoonlijk en betekenisvol op jouw eigen manier.

Inhoudsopgave

Winkelwagen0
Er zijn geen producten
Verder winkelen
0
Naam
E-mail
Telefoonnummer